Një Mbrëmje në Art Gallery – Pjesë e Programit të Anglishtes Profesionale

Një mbrëmje në Art Gallery Promenade do të ishte një gjetje për të prekur artin dhe historinë qe ai reflekton në një moment të caktuar dhe përherë në memorien e njeriut. Kjo, jo vetëm për të bërë më të prekshme orën e historisë së artit, një prej orëve me orientim profesional, por edhe për të shijuar të bukurën në një mbremje verore.

Tema e ekspozites Shih Detin – i qaset së miri qytetit dhe stines sot, me ngjyra te gjalla e të gëzueshme sikurse dhe lidhjes shpirtërore, po aq edhe momenteve historike që ky qytet i ka në marrëdhënie me detin.

Do ta kemi parë shpesh detin si mediumin për shpëtim dhe arratisje ëndrrash, se përtej detit jo që shndriste dielli më fort, por shpesh krahët i shtrinim ndoshta më lirë për të fluturuar tej… dhe prapë ktheshim.

Motivi i detit ka frymëzuar dhe vjen në qasje reflektimi artistik, si pjesë e një një cikli punimesh i cili fillon me pikërisht momentin e nisjes, një vepër e punur me laps në letër, prej 300 portreteve ne kërkim te ëndrrës në momente konfuzioni. Secili nga portret ngjall momentin, frikën, pasigurinë e familjeve që po linin, sikurse edhe shpresën se do t’ua dhuronin buzëqeshjen me kthimin. Sikurse edhe linja e punëve të artistit të qytetit tone R. Runaj, autori i veprës të cilën zgjodhëm t’i referohemi, mbyllet me Odiseun.


Pas mbrëmjes, secili prej mësuesve-studentë do të jetë nën efektin e një reflektimi mbi një udhëtim artistik të cilin do ta kenë pasqyruar në gjuhën angleze si pjesë e programit të anglishtes profesionale, një projekt i Skills for Jobs, mbështetur nga Swisscontact.

Detajet e Eventit

  • Një Mbrëmje në Art Gallery – Pjesë e Programit të Anglishtes Profesionale
  • Art Gallery Promenade